sobota 22. prosince 2012

Profily - Son Goku ssj4

Jméno: Jan V.
Přezdívka: Son Goku ssj4, Verny
Funkce: recenzent, grammar puntičkář
Věk: '88

Bio: Prozatímní vysokoškolský student v Brně na strojní fakultě se zájmy o anime, fotografování, klavír, volné přemýšlení, japonštinu a excentricitu.
Mám - rád - spánek
Na anime se v 95% dívám v originálním znění (japonština / korejština) s anglickýma titulkama od známých a oblíbených grup (Commie, gg, Frostii, Hadena, WhyNot, Unlimited Translation Works, SS-Eclipse), nebo z 5% sleduji nenáročné na text čistě v originále bez titulků.

Historie: Píše se rok 1999 a na německém RTLII se pohybuje cosi animovaného. Poté zjistím, že to dávají i na Cartoon Network. Ano, jedná se o mé první anime, all hail Dragon Ball Z. Mimo klasiky jako je Johny Bravo, Dexter's Lab, Ed Edd and Eddy, jsem se zamiloval na první pohled právě do onoho zlatovlasého hrdiny. Do nějakého roku 2004 jsem netušil, že by existovalo něco jiného než stupidní Pokemon, Digimon a Beyblade, kterými nás zásobovala Nova. Poté jsem objevil skvost - Shakugan no Shana, následován Ouran High School Host Club (do této doby naprosté TOP anime), Mushi-shi, Kenshin, Shinigami no Ballad a znenadání se to rozjelo. Anime přibývalo, poznal jsem studio Ghibli, Clamp a nemohl jsem z toho spustit oči. Prakticky jak dnes (konec májského kalendáře), avšak už trochu střídměji a vybíravěji.

Oblíbené: Těžko říci. Mělo by to zde působit jako lehké představení, ne encyklopedie, proto bych se zaměřil jen na ty starší. Dragon Ball Z, Ouran, Kenshin, xxxHOLiC, Tsubasa Chronicle, One Piece, Maison Ikkoku, Ah! My Goddess, Golden boy a další. V této době už bohužel neexistuje nic jako "Top 5" či "Top 10".

Anime-filmy: Prakticky všechny Ghibli filmy (Porco Rosso, Laputa, Howl, Kiki) krom posledního Ponya. Dále mezi naprosto fantastické řadím dívku, která vidí smrt, a to všechny díly Kara no Kyoukai, poté ultimátní Suzumiya Haruhi no Shoushitsu, Katanagatari, Trigun, Toki o Kakeru Shoujo a další.


SonGokussj4's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet


Vlastní blog: NoirGoku.wordpress.com
Profil na ČSFD: SonGokussj

Žádné komentáře:

Okomentovat